Perjantaina vietettiin hanabitaikai nimistä festivaalia, ja me ilman muuta lähdimme katsomaan mitä tapahtuu. Lisäksi minulle tarjoutui loistava tilaisuus, pukea ylleni viime viikonloppuna ostamani yukata. Obin eli yukatassa käytettävän vyön sitomistakin olin harjoitellut juuri tätä tapahtumaa varten. Lähdimme koululta junalla keskustaan Anilin, Erkan, Wingin, Syakirin ja Azaadin kanssa. Keskustassa jouduimme odottelemaan hetken aikaa muita ulkomaalaisia opiskelijoita, koska osa heistä oli varaamassa ravintolaa seuraavalle päivälle. Siinäpä sitä ihmeteltiin ja katseltiin kaupungin vilinää.

1810164.jpg
Jonne, Syakir, läski ite, Azaad ja Erka

1810417.jpg
Ilta saapuu Kumamoton keskustaan

Kun kaikki olivat kasassa lähdimme kohti Kumamoto castlea. Ilma oli hiostavan kuuma ja yukata vielä tehosti hikoilua entisestään, varsinkin pitkää ylämäkeä noustessamme, lisäksi todella epämiellyttävät puukengät tekivät liikkumisesta melko tuskaista.

Menimme istuskelemaan Kumamoto castlen edustalla olevalle nurmikolle ja katselimme todella näyttävää ilotulitusta. Huomasi kyllä, että raketteihin oli laitettu yeni poikineen palamaan, hienoin ilotulitus minkä olen koskaan nähnyt.

1810217.jpg

1810228.jpg
Paskoja kuvia ilotulituksesta

Noin 40 minuutin ilotulittelun jälkeen päätimme lähteä takaisin asuntolalle (lue: muut halusivat lähteä, minä ja Jonne oltaisi haluttu jäädä porukalla kaupunkiin), joten lähdimme kohti linja-autoasemaa. Bussissa saimme hyvää harjoitusta, Tokion ruuhkia varten, koska bussi oli aivan täyteen ahdattu, mutta hyvin siitäkin selvittiin.

Asuntolalle päästyämme tilasimme pizzaa ja katselimme olympialaisten avajaisia.

Lauantaina oli ns. farewell partyjen vuoro, koska osa porukasta on lähdössä kotiin tai muualle viettämään kesälomaa. Aktiviteettia oli järjestetty koko päivälle ja sehän ei meitä haitannut. Ensimmäisenä oli vuorossa keilausta, joka oli kuten aina erittäin hauskaa, mutta samalla järkyttävän turhauttavaa.

1810265.jpg
Meikäläinen suorittamassa

1810269.jpg
Jonne keilaa

1810279.jpg
Juhlakansa

Keilaaminen tekee nälkäiseksi, joten lähdimme etenemään kohti Italialaista ravintolaa, josta meille oli varattu pöytä. Valitsimme listalta kaksi pastaa, joita ensin luulimme ainoaksi ruoaksi. Ihmetys olikin melkoinen, kun pastakulhot tyhjennettyämme pöytään alettiin tuomaan pizzaa ja muita herkullisia ruokia. Kyllä oli ruokaa koko rahan edestä.

1810358.jpg
Hyvää pizzaa

Syönnin jälkeen lähdimme, järkyttävässä ähkyssä elokuviin katsomaan uutta Batmania...oli aivan helvetin hyvä leffa. Leffan jälkeen osa porukasta lähti, takaisin asuntolalle, mutta minä, Jonne, Azaad ja Syakir lähdimme käymään izakayassa, ottamassa muutamat oluet.

Huomenna lähdetään viimeinkin reissuun...on tätä jo kyllä odotettu. Siispä matkaraporttia seuraavalla kerralla luvassa. Kumamoto vaikenee hetkeksi.