Nonii tänään on tullut kuluneeksi viikko siitä, kun lähdimme Helsingistä. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet suhteellisen hyvin, eikä mitään pahempia mokia ole tullut tehtyä...tietääksemme :). Yksi hämmentävimmistä tähän asti kohtaamistamme erikoisuuksista on asuntolan kuri. Kuri muistuttaa hieman Suomen puollustusvoimien meininkiä. Joka ilta joudumme osallistumaan iltavahvuuslaskentaan ja aamuisin kuumoittava moraaliupseeriksi nimeämämme peloittava äijä availee huoneiden ovia avaimellaan ja tarkastaa, että kaikki ovat lähteneet reippaalla ja iloisella mielellä kouluun..hämmentävää, mutta maassa maan tavalla. Meidän huoneemme moraaliupseeri on kuitenkin jättänyt jostain syystä rauhaan..me ollaan vissiin niin pelottavia :). Japanilainen cyber wc on myös ollut melko eksoottinen kokemus, Japanilaiset nimittäin ilmeisesti tykkäävät, että perseen pyyhkiminen paperilla on jotenki orjuuttavaa ja raskasta, niinpä perseen pyyhintä tapahtuu pöntössä olevaa nappia painamalla, jolloin pieni  letkunpätkä rullautuu ulos ja ruiskuttaa paineistettua vettä rektumiin...todella hämmentävää :D.

Sunnuntaina menimme asuntolamme "äidin" luo viettämään äitienpäivää. Muut vaihtarit olivat valmistaneet herkullisen aterian (tandorikanaa), jota nautiskelimme "äidin" luona. Lisäksi tuli maistettua mustekalaa ja shashimia eli raakaa kalaa..ei ollut olenkaan hassumpaa.

Maanantaina aloitimme työskentelyn labrassa, jota nyt ei voi työskentelyksi sanoa, koska käymme vain läpi todella puuduttavaa verkkokurssimateriaalia assembly ohjelmoinnista. Varsinainen projektimme alkaa vasta parin viikon kuluttua, koska siihen tarvitsemamme laitteet eivät ole ilmeisesti vielä saapuneet. Oikea projektimme liittyy konenäkötekniikkaan, muuta emme siitä vielä varsinaisesti tiedä.

Lauantaina olemme lähdössä muutaman Japanilaisen opiskelijan kanssa viettämään iltaa Kumamoton keskustaan. Tarkoituksena olisi tutustua ainakin Kumamoton linnaan ja lopuksi paukkia perinteiseen Japanilaiseen izakaya kapakkaan "maistelemaan" sakea...saapa nähdä mitä siitä "maistelusta" tulee, meidät tuntien ei ainakaan mitään hyvää  :D. Mutta siitä myöhemmin...moro!